دکتر سیدمحمد ریاحی در لیست یک درصد برتر نخبگان و پژوهشگران پراستناد جهان قرار گرفت
به گزارش مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه، براساس داده های پایگاه شاخص های اساسی علم Essential Science Indicators (ESI) در ماه سپتامبر 2021، دکتر سید محمد ریاحی، استادیار اپیدمیولوژی به عنوان اولین عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در لیست یک درصد برتر دانشمندان و نخبگان علمی پراستناد جهان قرار گرفت.

ESI ابزار مبتنی بر وب است که محققان و ارزیابان تحقیقات را قادر به سنجش علوم و تعیین گرایش هر فیلد موضوعی می کند این ابزار از محصولات شرکت Clarivate Analytics است و از صفحه پایگاه Web of Science در دسترس قرار می گیرد. در این ابزار تحلیلی مقالات بیش از 12000 مجله از سراسر جهان مورد بررسی قرار می گیرد و محققان، موسسات، دانشگاه ها، کشورها، مجلات، شرکت ها و مراکز تحقیقاتی دولتی را در 22 زمینه موضوعی خاص بر اساس تعداد مقالات منتشر شده، تعداد استنادات انجام شده و تعداد استناد به ازای هر مقاله رتبه بندی می کند. این اطلاعات از بررسی مجلات در 10 سال گذشته به دست می آید و هر دو ماه یکبار روزآمد می شود.
معیار انتخاب پژوهشگران برتر، تعداد استنادهای صورت گرفته تولیدات آنها است. بر همین اساس پژوهشگرانی که توانسته اند براساس تحقیقات خود به بالاترین سطح اعتبار بین المللی دست یابند در دسته دانشمندان 1% برتر دنیا قرار می گیرند. برای قرار گرفتن پژوهشگران در این فهرست، تمام فعالیت‌های علمی 10 ساله اخیر آنها در سطح بین‌المللی مانند تعداد مقالات، تعداد استنادها، تعداد مقالات پراستناد و تعداد استناد به مقالات پراستناد مورد بررسی قرار می گیرد و همچنین مسائلی نظیر، رعایت اصول اخلاقی در پژوهش، رعایت میزان خوداستنادی در حد قابل قبول و مقالات باز پس‌گیری شده در انتخاب یک پژوهشگر دراین فهرست موثر هستند. نویسندگان در هر یک از حوزه های موضوعی 22 گانه بر حسب تعداد استنادهایی که دریافت کرده اند مرتب سازی و سپس 1% برتر نویسندگان به عنوان نخبگان علمی در نظر گرفته می شوند. فهرست فراهم آوری شده توسط ESI بدون اشکال نیست، زیرا هر نویسنده برحسب حرف اول نام و نام کامل خانوادگی هویت بخشی می شود. در نتیجه، یک نام می تواند به چندین نفر اطلاق شود و همچنین نام یک فرد می تواند با املاهای مختلفی نگارش شده باشد. این دو مسئله در ESI به دلیل هزینه بالای پردازش اطلاعات، نادیده گرفته شده است.
دکتر سیدمحمد ریاحی، با 83 مقاله نمایه شده در پایگاه استنادی Web of Science و 4714 استناد با شاخص اچ 24، در سپتامبر 2021 بیشترین تعداد مقالات با وابستگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند را در پایگاه ESI به خود اختصاص داده است.

منبع:
مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
تعداد بازدید:
تاریخ:
1400/08/22
منبع:
دانشکده پزشکی
تعداد بازدید:
تاریخ:
1400/08/24
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

کد امنیت